נורה - מטבח שף טבעוני

עסק טבעוני תגיות , , , , ,
כתובת: מושב מטע
כתובת: מושב מטע
טלפון: 052-8333844
טלפון: 052-8333844
שעות פעילות: משתנות. העסק עובד גם בבתי הלקוחות.

אודות בית העסק

נורית (נורה) הרץ היא שפית טבעונית, מנחה סדנאות בישול טבעוני מקומי והודי, וזוכת תחרות הבישול ההודי של שגרירות הודו וידיעות אחרונות לשנת 2015. 

נורה מנחה סדנאות בבית הלקוח לפי הזמנה. 
סדנאות הבישול הן טבעוניות, צבעוניות, עשירות וטעימות.
אתם מכינים את הבית, נורה מגיעה עם כל המצרכים שקנתה באותו הבוקר בשוק, עם חומרי הגלם המעניינים ביותר וחוברות מתכונים מפורטות שישארו אצלכם, כדי שתוכלו להמשיך ליצור קסמים במטבח.
משך סדנה ממוצעת כ-3 שעות ובסיומה תיהנו מארוחה עשירה מעשה ידיכם.

סדנת בישול הודי
סדנה חווייתית של כ-3 שעות עם סודות המטבח ההודי.

המטבח ההודי מבוסס על חומרי גלם פשוטים, הנמצאים בכל בית.
סוד הטעמים טמון בשימוש בתבלינים. הם אלו ההופכים מנה לראגה שלמה של ניחוחות, מרקמים וטעמים.
בסדנה תלמדו להכין את המסאלה (תערובת התבלינים) בעצמכם, תייצרו תבשילי קארי עשיר על בסיס עגבניות וקשיו, תתבלו את הארוחה במטבלי צ'אטני מרעננים ותכינו ארוחה הודית של מלכים, כל כולה מעולם הצומח.

תפריט לדוגמא:

  • סמוסה אפויה במילוי חומוס
  • נאן – לחם הודי שטוח
  • דאל עדשים כתומות – תבשיל עדשים בקארי עגבניות
  • מלאי קופטה – מנת קארי עשירה מצפון הודו
  • צ'אטני קוקוס כוסברה
  • אורז לימוני דרום הודי
  • קינוח: קוקוס לאדו – כדורי קוקוס עשירים ומתוקים

סדנת בישול מקומי עונתי

המגמה של מטבח מקומי הולכת ותופסת תאוצה בעולם. שימוש בחומרי גלם שלא צריך לייבא מצידו השני של העולם, אלא הם מפה, ארצישראלים במקור. היו פה מאז ומתמיד.
בסדנה זו תכירו את המטבח המקומי הארצישראלי, את חומרי הגלם שהיו פה מאז ומתמיד שיקבלו פרשנות עכשווית.
יחד תיצרו ארוחה עשירה המבוססת על חומרי הגלם הטריים העונתיים והמקומיים.

תפריט לדוגמא:
  • מרק שורשים לבן ביין לבן
  • סלט שומר, תפוז, צנונית ופיסטוק בויניגרט הדרים
  • מאפה כוסמין ממולא בעלי חורף מלוקטים ו"ריקוטה" טבעונית
  • קציצות עדשים שחורות. ופטריות על רוטב עגבניות חריף
  • פריקי, לימון כבוש וירקות חורף צלויים
  • לביבות סלק אפויות
  • קינוח: סלסילות קדאיף עם קרם שקדים


סדנת מתוקים טבעוניים

עד לפני כמה שנים אף אחד לא דמיין שניתן לעשות קונדיטוריה איכותית ללא ביצים, שמנת וחמאה.
היום יש בידינו ידע עצום, הולך וגדל ליצירת קינוחים טבעוניים מעולים, ללא שימוש במוצרים מן החי.
בסדנה זו תכירו את חומרי הגלם עליהם מבוססת הקונדיטוריה הטבעונית, ותלמדו להכין קינוחים טבעוניים בריאים ומעולים.
בסדנה תלמדו כיצד להכין שוקולד ממש מהתחלה, תכינו עוגת RAW על בסיס קשיו, בראוניז שחיתותי ובראוניז RAW בריא.
תשחקו, תטעמו, תתלכלכו ותיהנו מרגעים מתוקים מתוקים.

תפריט לדוגמא:

  • פרלינים של שוקולד הום מייד
  • עוגת RAW קשיו לימונית
  • בראוניז שוקולדי במיוחד
  • בראוניז RAW בריא וטעים
  • סורבה פירות העונה

בנוסף, נורה מקיימת ארוחות שף טבעוניות בסגנון הודי או מקומי. ארוחות פרטיות בבית הלקוח לארוע קטן או חגיגה.
חוויה מיוחדת ובלתי נשכחת של אוירה ואוכל מדהימים.

אם אתם חושבים להפתיע את אהוביכם, אם אתן מתכננות מסיבת רווקות או שאתם חוגגים יום הולדת - זה בשבילכם.
נורה מזמינה אתכם אליה הביתה, לבנות ביחד איתה תפריט מיוחד על פי העדפותיכם וחלומותיכם.

ארוחת השף היא הזדמנות ליהנות משפע עונתי, טרי ומלא טעמים של כל מה שאי פעם חלמתם עליו. 

תפריט לדוגמא - המטבח ההודי
  • סמוסה וואלה צ'אנה סמוסה. עגבניות. בצל סגול. צ'אטני בשני צבעים.
  • מסאלה דוסה קרפ דקיק מאורז ועדשי אורד. תפוח אדמה צהבהב בתיבול זרעי חרדל ועלי קארי. סמבר. צ'אטני קוקוס.
  • פקורה ירקות מטוגנים במעטפת פריכה של קמח חומוס. צ'אטני אדום מתקתק חריף.
  • דאל מקהני תבשיל עדשים שחורות ושעועית בתיבול ארומטי של הל וקינמון. קרם קוקוס.
  • פאלאק פניר קרם תרד וקוביות גבינה טבעונית בניחוח מעושן. נאן.
  • מלאי כופתא קציצות תפוח אדמה ופירות יבשים בקארי עגבניות וקשיו ארומטי.
  • ביריאני אורז בסמטי. הל. קינמון. ציפורן. ירקות.
  • קולפי גלידת קשיו. זעפרן. ורדים. פיסטוקים.

תפריט לדוגמא - מטבח טבעוני מקומי

  • שומר צלוי תפוזים. זרעי כוסברה. פיסטוק קלוי.
  • שושני שקדים מאפה כוסמין פריך. ירוקים מהגינה. "פטה" שקדים. צנובר.
  • פריקי של הכפר חיטה ירוקה מעושנת. ירקות צלויים. קרם חציל. לימון כבוש.
  • רביולי סלק ללא בצק גבינת שקדים. פסטו אזוב. בלסמי מצומצם.
  • עלי חורף מלוקטים ממולאים בורגול משמש מיובש. לימון. אגוזים. רוטב לימון.
  • הקדירה של היער פטריות יער. ערמונים. יין אדום. טימין.
  • סלסילות קדאיף קרם שקדים. תפוחים אפויים. סירופ סילאן פיסטוק.
בנוסף, בהיותה מורת דרך למעלה מ-18 שנה, נורה מדריכה סיורים קולינריים ומתמחה באזור ירושלים ושווקיה ואזור עמק האלה והרי יהודה. 
מארחת בגינה במושב מטע שבהרי ירושלים לארוחות פרטיות הודיות או מקומיות. ניתן לשלב סיור ליקוט, ללקט ממגוון הצומח המקומי, לאחריו נבשל יחד ונהנה מארוחה מקומית עונתית וטעימה במיוחד. 

סיור קולינרי בשוק מחנה יהודה

סיור שכולו טעמים ניחוחות סיפורים ומפגשים, אל מאחורי הקלעים של השוק הצבעוני והמיוחד ביותר בישראל ובשכונת הנחלאות הסמוכה לו. בסמטאות השכונה מתקיים פסיפס עדתי יוצא דופן. תימנים, אורפלים, כורדים, אשכנזים, ספרדים ,עיראקים, חלבים ועוד רבים אחרים. את מטעמיהם של אלו תפגשו, תריחו ובעיקר תטעמו במהלך הסיור בשוק.

תשוטטו בין באסטות של פירות וירקות, תבלינים מיוחדים ורוכלים שהמציאו שפה שייחודית רק לשוק.
תפגשו בשוק הישן לצד השוק החדש והמתחדש ללא הרף, עם בתי קפה, מסעדות גורמה, ברים וחנויות בוטיק. כאן הישן והחדש דרים בכפיפה אחת.
במהלך הסיור ישולבו טעימות של מטעמים ירושלמיים מכל העדות והגוונים. מאפים ותבשילים על פתיליות, מאכלים מסורתיים ומטעמי בוטיק, הכל לפי רצונכם ותקציבכם.
הסיור אורך כ-3 שעות והוא כולל הליכה וטעימות בשוק מחנה יהודה וסיור בנחלאות.

בין הטעימות: חומוס ירושלמי, ממולאים כורדים, בורקס טורקי או מאפה גרוזיני, מיץ בריאות על פי רפואת הרמב"ם, תבלינים, טחינה וחלבה, עשתנור – פיתה ירושלמית אפויה בטאבון אבן ועוד.

 
סיור קולינרי בעיר העתיקה בירושלים

סיור בעקבות המטבח הערבי. סיור קסום בין הסמטאות העתיקות, החומוסיות הקטנות, מוכרות עשבי התיבול העונתיים, מפעל טחינה עתיק, מוכרי המתוקים וניחוחות הקפה הטרי. 
תבקרו במפעל טחינה מסורתי הטוחן טחינה לכל העיר העתיקה כבר 150 שנה, תטעמו פטאייר טרי ממולא בתרד מקומי, תנגבו חומוס חם וטרי, תטעמו תבשילים עונתיים, תתבשמו בריח התבלינים, ותקנחו במטאבק – מאפה מקומי מתוק מדבש.
משך הסיור כשלוש שעות. הטעימות אינן כשרות. 

סיור ליקוט בהרי יהודה ובעמק האלה

בסיור ייחודי זה תכירו את הצמחים המקומיים הגדלים בהרי יהודה, על אופן השימוש בהם לרפואה ולמאכל. תלקטו מהמגוון הקיים בשטח ותיצרו ממנו ארוחה קלה.
הסיור כולל בישולי שדה המבוססים על המצאי בשטח. תבשלו קציצות ירוקות, תבשיל קדירה, כיסונים ממולאים, סלטים ועוד.

ארוחה לדוגמה תכלול: פיתות עם זעתר מקומי (אזוב), כיסונים ממולאים בירוקים, סלטים, טחינה מתובלת בשום בר, קציצות חוביזה (חלמית), תבשיל קדירה של עדשים וצמחים מקומיים ועוד.
 
יחד עם איתי אפרת, שף הודי, נורה מפעילה גם קייטרינג טבעוני לחתונות וארועים. 

לדף הפייסבוק של נורה - מטבח שף טבעוני    לאתר האינטרנט של נורה - מטבח שף טבעוני

בתי עסק נוספים בקטגוריית סדנאות בישול    בתי עסק ידידותיים לטבעונים נוספים בפריסה ארצית


תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera