• עוגיות בריאות מתוקות (כ-25 עוגיות)
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 3/4 כפית סודה לשתיה
  • 1 כוס שיבולת שועל דקה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 בננה בשלה (אפשר גם מוקפאת)
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • בין 2 כפות ל-1/2 כוס חלב סויה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס צימוקים קטנים
  • 1/2 כוס שקדים בצורת גפרורים
  • 1/2 כוס שברי אגוזי מלך גסים
  • 1/4 כוס פרג טחון
  • 2 כפות קוקוס טחון
  • 2 כפות זרעי צ'יה

עוגיות- בריאות מתוקות

מאת: נעה וגנסקי, 09.11.2012
תגיות , ,
עוגיות בריאות מתוקות
קטגוריה: עוגות וקינוחים

עוגיות בריאות עשירות בברזל, סידן ואומגה 3. המרקם שלהן רך, והמתיקות נובעת בעיקר מהצימוקים.

ההדבקה כאן נעשית באמצעות הבננה. מה שנחמד במיוחד בעוגיות כאלו זה שאפשר ממש לגוון במרכיבים. לא אוהבים/ות צימוקים? נסו להחליפם בתמרים חתוכים, או דבלים, או שזיפים מיובשים.

אופן ההכנה

מערבבים בקערה גדולה את המרכיבים היבשים: הקמח, הסוכר, אבקת הסודה לשתייה, שיבולת השועל, הקינמון והמלח.

מרסקים את הבננה ומכניסים אותה לקערה קטנה אליה מוסיפים גם 2 כפות חלב סויה, שמן ותמצית וניל. מערבבים עד לקבלת קרם חלק ואחיד.

שופכים את תוכן הקערה הקטנה לקערה הגדולה ומערבבים היטב. כעת יש להוסיף את יתר המרכיבים למעט זרעי הצ'יה. אם העיסה שהתקבלה יבשה מדי, יש להוסיף מעט חלב סויה (חשוב: אין להוסיף יותר מ-1/2 כוס חלב סויה במצטבר).

המטרה היא קבלת מרקם שמתאים להכנת עוגיות. הוסיפו כעת את זרעי הצ'יה וערבבו היטב. רפדו תבניות אפיה בנייר אפייה, צרו עוגיות בגדול אחיד.

דגשים:

1.חשוב להרטיב את הידיים בין עוגייה לעוגייה.

2. מומלץ להכין עוגיות בקוטר 4-5 ס"מ (הן תופחות לעוד ס"מ נוסף בעת האפייה).

הניחו על נייר האפייה במרחק של כ-3 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.

הכניסו לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות לכ-15 דקות. הוציאו, צננו ובתאבון

למתכונים נוספים מבית נועה וגנסקי

תגובות

תגובות

כל הזכויות שמורות ל - Vegan-Friendly

האתר עוצב ונבנה בהתנדבות. עיצוב: ברק ליאונרד, נבנה ע"י: הראל לוי.

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera