אודות המתכון
פאי שמתאים במיוחד לפסח, ללא קטניות. מתאים גם לרגישים לגלוטן (התחתית ללא קמח) ולמי שרוצה לגוון קצת במטבח.
אופן ההכנה
לקערה גדולה שופכים את המים, המלח, המרגרינה ואת פתיתי תפוחי האדמה. מעבירים את התערובת שנוצרה לתבנית הפאי משומנת ( יש להשתמש בתבנית עם תחתית נשלפת) ומהדקים אותה לתחתית ולדפנות התבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל 20 דקות. להכנת המילוי מטגנים בשמן זית את הקישואים, הפלפלים ואת הבצל כ- 5-10 דקות עד לריכוכם הראשוני (המשך הריכוך יעשה בזמן האפייה).
כעת מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל, רוזמרין ואבקת מרק, טועמים ומתקנים תיבול.
אל קערה נפרדת מכניסים 1/4 כוס מים עם 2 כפות קמח תפוחי אדמה. מוסיפים את הקישואים המטוגנים ומערבבים היטב.
כעת, מעבירים את התערובת אל הקלתית שבתנור ומשטחים על ידי מרית גומי. מחזירים לתנור לאפיה של 20 דקות נוספות. לאחר מכן, מצננים, ולפני ההגשה מעטרים בעירית קצוצה.
מתכונים נוספים בקטגוריית מתכונים לחג

תגובות